Blog / Un caz de inselatorie imobiliara

Jana a crescut intr-o familie saraca, in care nu se punea problema de mers la scoala, ci la munca pentru castigarea unui ban pentru ca toata familia sa aiba ce sa manance seara. Fara scoala, nu a putut sa se angajaze decat ca femeie de serviciu la cateva scari de bloc. Atunci cand nu avea serviciu, mergea sa adune pet-uri pentru a le vinde sa cumpere de mancare. Nici copiii nu a putut sa-i tina prea mult in scoala. De aceea nici ei nu au acum un viitor prea bun.
Jana este singura care se lupta in fiecare zi sa faca rost de bani de mancare pentru intreaga familie – mama ei in varsta de 80 de ani, cei 4 copii si 2 nepoti. Insa cel mai mult o doare sufletul de nepotii ei – o fata de 12 ani si un baiat de 2 ani. Pentru ei isi doreste sa aiba ce pune pe masa, sa ii tina in scoala si, mai ales, sa nu isi piarda dreptul asupra casei si sa ajunga in strada.
Parintii ei au fost inselati imobiliar cand au cumparat o casa in 2004. Intre timp tatal Janei a decedat si nu au apucat sa faca actele necesare mostenirii imobilului. Ca sa demonstreze ca ei sunt proprietarii de drept, au fost nevoiti sa puna oprire pe cadastru. Insa nici pana in prezent nu au facut rost de bani pentru a obtine actul de mostenire.
Jana are nevoie de ajutor pentru a strange suma de 750 de lei pentru a elibera actul de mostenitor, cu care poate demonstra ca ea si mama ei sunt proprietarii casei. Astfel nu risca sa fie evacuati din casa in care nu au apa curenta si nici electricitate.
Ii puteti ajuta donand in contul Samusocial de mai jos :
Nume client: SAMUSOCIAL din Romania
Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410
BRD GSG Agentia Carol
CUI: 16050641
Alaturi de nepotii ei, Jana vine la Samusocial sa primeasca haine si jucarii.