Doar 2%

Iti multumim ca ai ales sa ajuti oamenii strazii! Ei sunt cei mai marginalizati oameni ai societatii si au nevoie de ajutorul nostru, al concetatenilor lor!

Orice suma in bani este un ajutor. Doneaza in contul de mai jos:

Nume client: SAMUSOCIAL din Romania
Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410
BRD GSG Agentia Carol
CUI: 16050641

… sau

Redirectioneaza 2% din impozitul tau pe venitul global catre SamusocialdinRomania:

Aceasta sustinere nu implica nici un ajutor material sau financiar din partea ta. Noul cod fiscal, cu modificarile facute in ianuarie 2005 (Art 90), stabileste o cota de 2% a impozitului pe venit pe care fiecare persoana fizica il poate directiona catre organizatiile neguvernamentale.

Care este procedura? Sunt 3 situatii posibile:

  1. Daca realizezi venituri din mai multe surse si trebuie sa depui declaratia de venit global, atunci completeaza rubrica speciala pentru a indica organizatia care va primi 2%. Trezoreria va transfera banii in contul organizatiei noastre. Cheltuielile de transfer vor fi retinute din donatie.

  2. Daca nu trebuie sa depui declaratia de venit global, atunci completeaza formularul 230 cu datele de identificare ale organizatiei si trimite-l prin posta la administratia financiara de care apartii, impreuna cu o copie a fisei fiscale eliberate de angajator.

  3. Daca esti persoana fizica care realizeaza in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani si/sau in natura din Romania, provenind din: (1) activitati independente, (2) cedarea folosintei bunurilor, (3) activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, (4) transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, (5) operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si orice alte operatiuni similare, altele decat cele cu instrumente financiare tranzactionate pe piete autorizate si supravegheate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare. Declaratia se completeaza inscriind cu majuscule, citet si corect, datele prevazute de formular. Formularul 200 se completeaza in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Declaratia se depune direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata.

Informatiile de identificare ale Samusocial din Romania ce trebuie completate pe declaratia de venit, pe

formularul 230 si pe formularul 200 sunt:

Nume: Asociatia Samusocial din Romania

Cod fiscal: 16050641

Adresa: Bd. Iuliu Maniu nr.2, Sector 6, Bucuresti

IBAN: RO90BRDE441SV27029804410

Banca: BRD – GSG, Agentia Carol, Bucuresti

Pentru instructiuni detaliate privind completarea formularului 230, poti consulta documentul de mai jos.

Descarca instructiuni completare formular 230 (pdf)