Stiri / 84 de noi adulti ai strazii, in trimestrul doi
al acestui an
2 august 2010

Conform estimarilor oficiale, in Bucuresti exista un numar de aproximativ 5.000 de adulti ai strazii. Dintre acestia, numarul de noi beneficiari inregistrati de Echipele Mobile si la Centrul de Zi ale Samusocial din Romania in lunile aprilie mai si iunie a depasit 430 de persoane fara adapost.

In cel de-al doilea trimestrul al anului asistentii sociali de la Centrul de Zi au ajutat 36 de persoane in dificultate sa obtina actele de identitate pentru a demara procesul de insertie socio-profesionala. 14 dintre adultii care au solicitat interventia asistentilor sociali au fost ajutati sa-si gaseasca un loc de munca, iar alti 14 sa obtina un adapost. Din cauza birocratiei si a procedurilor stricte ce trebuiesc respectate, doar 2 beneficiari au obtinut accesul la cantine sociale. Pe de alta parte, avand in vedere ca din procesul de reinsertie socio-profesionala face parte si reintegrarea in familie, in aceste 3 luni, 2 persoane au fost ajutate sa-si gaseasca familia.

Tot la Centrul de Zi persoanele fara adapost primesc si ajutor medical. Din cauza conditiilor grele de viata, a nesigurantei unui adapost, a lipsei somnului odihnitor si a hranei sanatoase, peste 700 de beneficiari au cerut ajutor medicilor Samusocial din Romania. Dintre acestia, 84 erau noi persoane identificate ca fiind adulti ai strazii.

Adultii se confrunta cu probleme de sanatate ce tin foarte mult de conditiile actuale de trai. Astfel, au fost inregistrate peste 650 de cazuri de noi imbolnaviri, printre care afectiuni cardiovasculare, afectiuni digestive, TBC, boli hepatice sau afectiuni urologice.

Mai multe informatii puteti gasi in raportul trimestrului doi, de la sectiunea “Media/ statistici, cifre”.