Stiri / Adultii strazii au nevoie de Samusocial!
6 aprilie 2011

nevoie-de-bani

Samusocial din Romania face un apel catre toti cei care doresc sa isi ajute semenii aflati in situatie de marginalizare – persoanele adulte fara adapost – prin donarea de bani pentru ca organizatia noastra sa isi poata desfasura in continuare proiectele.

Prin activitatile zilnice, organizatia noastra le ofera adultilor strazii asistenta medicala, sociala, consiliere psihologica si psihiatrica. Pe langa toate acestea, Samusocial se lupta sa faca rost de imbracaminte, incaltaminte, haine, saci de dormit, mancare calda si alte lucruri ce le pot fi folositoare traiului in strada.

Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din Romania: “Eforturile asistentilor sociali precum si ale medicilor sunt foarte mari, zi de zi, avand in vedere ca lucreaza cu un public dificil – adultii strazi. Aceste eforuri se vad nu numai in cifrele raportate lunar, trimestrial sau anual, ci si in povestile oamenilor care vin in continuare la cabinetul medico-psiho-social sa fie ajutati sa-si continue traseul de reinsertie socio-profesionala sau, in unele cazuri, sa-si recapete sanatatea.”

Numai in anul 2010 peste 480 de persoane au fost insotite de echipele mobile ale Samusocial din Romania pentru obtinerea actelor de identitate sau de stare civila, 670 au fost acompaniate in procesul de cautare de locuri de munca, 82 pentru obtinerea unui adapost, iar 27 de beneficiari au fost acompaniati in procesul de reintegrare in familie. Pe langa acestia, 175 au fost acompaniati de asistentii sociali in procesul obtinerii de ajutor social, 131 dintre beneficiari pentru obtinerea accesului la cantinele sociale, iar alti 11 au fost acompaniati pentru admiterea in camine pentru persoane varstnice.

Cei care doresc sa ne fie alaturi prin donatii in bani pentru a-i ajuta pe cei in nevoie, le punem la dispozitie contul de mai jos:

Nume client: SAMUSOCIAL din Romania
Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410
BRD GSG Agentia Carol
CUI: 16050641