Stiri / Adultii strazii plasati in locuri de munca reale!
5 septembrie 2011

locuri-de-munca-reale

In cadrul proiectului “Atelier ocupational”, proiect desfasurat din luna mai a acestui an de Samusocial din Romania in parteneriat cu Fundatia Soros, au fost angajati pe piata reala a muncii, cu forme legate, 18 persoane adulte fara adapost.

Printre locurile de munca in care acestia au fost plasati, se numara cele de agent de paza, ingrijitor animale, cofetar sau electrician.

Activitatile desfasurate in cadrul “Atelierului ocupational” au drept obiectiv general reinsertia socio-profesionala a beneficiarilor Samusocial din Romania, avand drept scop final asigurarea autonomiei personale, atat din punct de vedere social, cat si financiar.

Proiectul “Atelier ocupational” isi propune sa amelioreze sansele de reinsertie sociala pentru beneficiarii serviciilor noastre, prin asistenta specifica: consiliere psihologica, participare la ateliere ocupationale care vizeaza sa ii obisnuiasca cu respectarea unui program de munca, cu munca de cateva ore pe zi, cu producerea a ceva (de exemplu obiecte decorative mici, etc), cu responsabilizarea si evaluarea muncii lor.

In cadrul proiectul se desfasoara activitati de tamplarie (jucarii din lemn, mobilier in miniatura, etc), realizarea de obiecte create manual, activitati de tip atelier de ipsosarie sau de domeniul aromo-terapiei.
Prin acestea se urmareste:
– antrenarea abilitatilor de lucru in echipa
– antrenarea deprinderilor motorii sau formarea unor noi deprinderi
– antrenarea unei game largi de abilitati cognitive (atentie, memorie, rationamente logice)
– insusirea unor noi abilitati profesionale
– formarea unor abilitati de comunicare asertiva si a unor abilitati de negociere
– procesul de socializare a beneficiarilor intr-un cadru structurat si definit
– consiliere profesionala (individuala sau de grup)

Obiectele obtinute au fost expuse la targul Street Delivery si oferite in schimbul unor donatii simbolice.
“Atelierul ocupational” este rezultatul unui parteneriat intre Samusocial din Romania si Fundatia Soros, se deruleaza pe o perioada de 12 luni si are drept scop ameliorarea sanselor de reinsertie sociala a populatiei persoanelor adulte fara adapost din Bucuresti.