Stiri / Ajuta la salvarea viatii unui om!
9 februarie 2012

campanie2

Directioneaza 2% din impozitul tau pe venit pentru adultii strazii!

Este greu sa mergi pe strada si sa nu vezi unul dintre concetatenii nostri fara adapost ghemuit intr-un colt, incercand sa se incalzeasca langa sacosele in care isi mai pastreaza singurele bunuri care i-au ramas si care ii amintesc de viata de dinainte de strada. Cu toate acestea, trecem pe langa ei, fara a avea curiozitatea sa aflam vreodata de ce sau cum au ajuns in aceasta stare.

Acestia sunt adultii strazii, fiecare cu povestea lui, fiecare cu amintirile lui.

Asistentii sociali de pe Echipele Mobile si de la Cabinetul medico-psiho-social ale Samusocial din Romania cunosc povestile a aproximativ 4400 de persoane adulte fara adapost dintre cele 5000 inregistrate in Bucuresti. Si in fiecare zi incearca sa ii ajute pe fiecare dintre ei. Fie sa isi dobandeasca actele de identitate, fie sa aplice pentru dosarul de pensie pentru ca au indeplinit varsta legala, fie sa-si dobandeasca actele de munca pentru a-si gasi un loc de munca, sau chiar sa-i insoteasca si sa le faciliteze accesul in institutiile medicale pentru a beneficia de ingrijiri de specialitate.

O data la fiecare 4 ani populatia adultilor strazii se innoieste cu tinerii adulti ai strazii, cei dezinstitutionalizati dar fara solutie de viata. La atingerea majoratului sunt condamnati sa locuiasca in strada. Noi incercam sa-i ajutam si sa ii integram in proiectul nostru de insertie socio-profesionala. Incercam sa le gasim un loc de munca pentru a-i scoate din strada.

Din pacate, aproximativ 300 de persoane din populatia adulta fara adapost mor in fiecare an, mai ales in sezonul rece, din cauza temeperaturilor scazute, sau din cauza degradarii fizice in care ajung.

Prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit, organizatia noastra, singura din Bucuresti care le ofera asistenta medicala, sociala, consiliere psihologica, consultatii psihiatrice sau locuri de munca, poate salva in continuare vieti!

Trebuie doar sa completati fromularul 230 pe care il gasiti la acest link de pe site-ul nostru ! Din acel moment puteti spune că ati ajutat la salvarea vietii unui om!