Stiri / Ajutati-ne sa salvam “Gazeta Strazii”!
23 ianuarie 2012

salvati-gazeta

“Gazeta Strazii” – prima si singura publicatie din Bucuresti scrisa de persoanele adulte fara adapost este la un pas de disparitie. Din cauza lipsei finantarilor, Samusocial din Romania se vede nevoita sa ceara ajutor pentru publicarea urmatoarelor numere ale ziarului!

In urma cu 10 luni, Samusocial din Romania a lansat primul ziar scris de si pentru adultii strazii! “Gazeta Strazii” este prima publicatie din Bucuresti care insumeaza articolele si povestile de viata spuse direct de persoanele adulte fara adapost, beneficiari ai serviciilor Samusocial din Romania. In cadrul Clubului Creativ – Ocupational organizat in cadrul Cabinetului medico-psiho-social si coordonat de psihologul Samusocial din Romania, cei care au raspuns pozitiv acestei initiative impartasesc din experientele de pana acum, isi amintesc de greutatile sau bucuriile din strada, de momentele placute sau mai putin placute prin care au fost nevoiti sa treaca.

Pentru adultii strazii, Clubul Creativ-Ocupational este o formula de terapie si suport in cadrul careia beneficiarii analizeaza, alaturi de psihologul Samusocial, situatia actuala in care se gasesc si se gandesc la viitor, sunt invatati sa invete din greselile trecute si cum sa-si descopere rezervele necesare pentru a-si gasi drumul in viata.

“Gazeta Strazii” a ajuns si in mainile publicului larg datorita partenerului Carrefour Romania care a acceptat sa amplaseze la casele de marcat ale fiecarui magazin Carrefour din Bucuresti publicatia creata de adultii strazii.

Din pacate, fondurile proprii ale organizatiei au scazut simtitor inca de la sfarsitul anului 2011, astfel incat urmatoarele numere ale publicatiei risca sa nu mai vada lumina tiparului. Astfel, incercarea de a impartasi din experientele celor care isi petrec noptile in strada, de a schimba mentalitati si preconceptii fata de concetatenii nostri defavorizati de soarta, incercarea de a-i apropia pe adultii strazii de oamenii carora le simt lipsa si prietenia pe care au avut-o candva, nu duc decat la marginalizarea si blamarea acestor oameni, la inrautatirea situatiei in care sunt deja si la ignoranta. Din rasputeri, vom incerca sa evitam acest lucru, deoarece, conform statisticilor si experientei noastre de lucru cu adultii strazii, I se poate intampla oricui!

Doneaza si tu, si salveaza “Gazeta Strazii”!

Nume client: SAMUSOCIAL din Romania
Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410
BRD GSG Agentia Carol
CUI: 16050641