Stiri / Alcatel, implicat in actiuni sociale!
8 martie 2011

stire-alcatel

Alcatel-Lucent Romania, partener al Samusocial, se implica activ in proiectele noastre, ce au drept scop ajutorarea celor mai napastuite dintre grupurile defavorizate – adultii strazii.

Pe langa suportul financiar considerabil constand in cofinantarea proiectului FSE Atelier de insertie, angajatii Alcatel-Lucent au ajutat la colectarea de imbracaminte, incaltaminte sau alte produse ce au tinut de frig in aceasta iarna beneficiarilor Samusocial. Datorita bunavointei lor si acestor donatii am reusit sa imbracam sute de persoane aflate in dificultate care s-au prezentat la cabinetul medico-psiho-social al Samusocial pe toata perioada iernii.

Elena Marinescu, asistent social Samusocial: “La cabinetul nostru s-a prezentat o persoana grav infestata cu paduchi si scabie pe tot corpul. Singura solutie imediata pentru imbunatatirea starii de sanatate a acestui om a fost sa-i asiguram in mod sustinut, zilnic, igienizarea cu produse specifice infestarii, la baia noastra sociala. De asemenea, in cadrul procesului sau de vindecare a fost necesara schimbarea hainelor acestuia, in totalitate.  Lucrul s-a repetat mai multe zile la rand, avand in vedere ca fiecare rand de haine au fost aruncate dupa numai o purtare, pentru preventia reaparitiei bolii de piele.”

V-am prezentat numai unul dintre sutele de cazuri care au calcat pragul cabinetului medico-psiho-social Samusocial. Cei in nevoie au primit haine groase, incaltaminte, saci de dormit pentru a supravietui noptilor geroase.