Stiri / Aproape 60 de persoane adulte fara adapost au fost angajati intr-o perioada de 6 luni
10 noiembrie 2011

a-doua-sansa-1

59 persoane adulte fara adapost din Bucuresti au demonstrat ca merita o a doua sansa. Ei au fost angajati cu carte de munca conform experientei anterioare, in departamente de constructii, paza si securitate, florarie, cofetarie, comert, lacatuserie, mecanica, menaj sau hotelarie.

a-doua-sansa-2

“Atelierul ocupational”, proiect derulat de Samusocial din Romania in parteneriat cu Fundatia Soros din luna mai, si “Atelierul de reinsertie socio-profesionala” , proiect in parteneriat cu Ateliere fara Frontiere si sustinut financiar de Fondul Structural European, Alcatel Lucent Romania, Carrefour Romania, Fundatia internationala Carrefour derulat din anul 2009, ii ajuta pe cei care au ajuns in situatii dificile sa isi recapete identitatea, abilitatea in munca, sa inteleaga si sa respecte regulile de munca, programul de pauze, si chiar sa-si insuseasca noi abilitati profesionale.

a-doua-sansa-3

De la lansarea proiectului “Atelier ocupational” pana in prezent, au fost lucrate aproape 1300 de ore in atelier, au fost intermediate peste 160 de locuri de munca, 32 de persoane plasate in locuri de munca fara forme legale (zilieri), si 27 in locuri de munca cu forme legale.

a-doua-sansa-4

In urma experientei pe care o dobandesc in cadrul “Atelierului ocupational” beneficiarii isi recapata sau isi formeaza abilitatile de lucru in echipa, isi formeaza abilitati de comunicare si socializare, si de asemenea, este o cale de terapie individuala si de grup, avand in vedere ca sunt valorizati si munca pe care o deruleaza este apreciata.

a-doua-sansa-5

Materialele care au fost realizate in cadrul Atelierului au fost expuse la evenimentul “Street Delivery” in luna Iunie, festival urban de arhitectura si arte organizat de Fundatia Carturesti si Ordinul Arhitectilor din Romania, si la Targul de Economie Sociala din luna Octombrie organizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).