Stiri / Bella Romania ajuta un beneficiar in mare nevoie!
29 martie 2011

stire-alexandru-r

Alexandru R., 51 ani, este unul dintre cei care se lupta sa supravietuiasca, fiind in acelasi timp beneficiar al serviciilor noastre.
Gasit cazut in strada in luna Ianuarie 2011 de catre Echipele Mobile ale Samusocial, cu degeraturi la ambele picioare, Alexandru a fost transportat de urgenta la spital, internat si supus interventiei chirugicale prin care s-a decis amputarea ambelor picioare. Astfel, imobilizat in scaunul cu rotile, nu mai este un candidat pentru procesul de reinsertie profesionala. Cu ajutorul asistentilor sociali, Alexandru a fost plasat intr-un centru de adapostire, insa singurele servicii pe care i le putem oferi sunt asistenta medicala (pentru a verifica periodic starea de sanatate a picioarelor si nu numai) si asistenta sociala (intocmirea actelor de identitate cand le pierde, obtinerea unui dosar de handicap, etc).

Insa, Alexandru R, in urma problemelor de rinichi cauzate de conditiile precare din strada, a fost diagnosticat cu incontinenta urinara. Bella Romania a fost singura companie care a raspuns apelului de ajutorare a beneficiarului Samusocial, prin donarea de scutece pentru adulti.

Persoanele adulte fara adapost se confrunta zilnic cu conditii precare de viata, alimentatie improprie, lupta continua pentru supravietuire, violenta crescuta, desocializare, lipsa oricarui sprijin din partea comunitatii, lipsa oricaror conditii de igiena, asocierea afectiunilor psihiatrice cu alte afectiuni somatice. Toate aceste probleme duc la o stare de sanatate precara in randul adultilor strazii.