Stiri / Citeste povestile lor!
Cunoscandu-le, vei intelege de ce au nevoie de cei 2%!
23 februarie 2012

povestile-lor

Samusocial din Romania a lansat campania de strangere de formulare pentru directionarea celor 2% din impozitul pe venit pentru persoanele adulte fara adapost.

Din aceasta saptamana va prezentam povestile de viata ale adultilor strazii, si efortul pe care il depun zilnic asistentii sociali, medicii, psihologul si psihiatrul Samusocial din Romania pentru a-i ajuta sa supravietuiasca, si de ce nu, pe unii dintre ei, sa se reintegreze socio-profesional.

Mai jos puteti regasi cateva dintre cazurile intalnite de Samusocial, insa pe pagina de facebook Samusocial puteti citi zilnic cate o poveste tulburatoare.

Ana Nela S. in varsta de 57 de ani, cu ultimul domiciliu in Bucuresti, a muncit in Brasov ca ingrijitoare la o familie, pentru a-si strange bani pentru zile negre. Odata revenita in Bucuresti cu scopul de a-si reinnoi actele provizorii, in parcul de la Gara de Nord acesteia i s-au furat economiile si actele, astfel ca Ana Nela S, nemaiputand sa se intoarca in Brasov s-a adapostit in Gara de Nord.
Directionata la Cabinetul medico-psiho-social al Samusocial din Romania de catre alti beneficiari – persoane fara adapost, Ana Nela S. cerut sprijin pentru obtinerea unui act de identitate si suport punctual (alimente, haine, acces la baia sociala).
In urma obiectivelor stabilite de catre asistentii sociali ai Samusocial impreuna cu Ana Nela S. a fost obtinut un loc de adapostire, carte de identitate provizorie, dreptul la cantina sociala si ajutor social si asistenta medicala (sufera de Coxatroza – o boala ce ingreuneaza motricitatea).

Florin Stefan A., in varsta de 38 de ani, cu ultimul domiciliu stabil in sectorul 4, Bucuresti, a ajuns sa traiasca in strada in urma divortului. Conform statisticilor Samusocial, aproximativ 80% dintre barbatii ce fac parte din populatia adultilor fara adapost, ajung sa traiasca in strada din cauza conflictelor in familie si in urma divortului, deoarece cedeaza dreptul sau asupra locuintei in favoarea copilului minor.
O perioada a fost nevoit sa doarma la locul de munca, pe santier.
Datorita implicarii echipei Samusocial, Florin are acum carte de identitate provizorie, frecventeaza un curs de calificare mecanic auto, si se adaposteste temporar la adapostul deschis de Primaria Bucuresti.