Stiri / Copiii si adultii strazii primesc ajutor de urgenta de la Echipele Mobile Samusocial si Parada
23 august 2012

finantare-brd-1

Samusocial din Romania in parteneriat cu Fundatia Parada au lansat din aceasta luna proiectul „Echipe Mobile pentru copiii si adultii strazii din Bucuresti”, proiect finantat de BRD Groupe Société Générale.

Echipele Mobile ale Samusocial din Romania si Fundatiei Parada functioneaza atat pe perioada zilei cat si noaptea cu scopul de a identifica copiii si adulti ai strazii care au nevoie de ajutor. Pe langa nevoile elementare – mancare, igiena, imbracaminte si incaltaminte – beneficiarii vor primi servicii de asistenta sociala si medicala, precum si acompaniere pentru reintegrare socio-profesionala.

Echipele Mobile vor strabate strazile din Bucuresti in cautarea si identificarea copiilor si adultilor strazii pentru a-i ajuta sa-si recapete actele de identitate, sa obtina ajutor social, acces la cantina sociala, plasament in adaposturile din Bucuresti sau plasare intr-un loc de munca.

finantare-brd-2

Pe raza Bucurestiului sunt aproximati 800 – 1300 de copii si bebelusi ai strazii si putin peste 5000 de adulti. Dintre acestia fac parte femei izolate, familii cu copii, persoane varstnice escrocate, tineri adulti provenind din case de copii, fosti copii ai strazii, persoane cu probleme de sanatate mintala. Atat copiii cat si persoanele adulte fara adapost traiesc in conditii de igiena, medicale, alimentare si sociale foarte precare: in strada, in canale, case dezafectate, case parasite, piete, scari de bloc, parcuri sau alte locuri ce pot fi transformate in locuri de adapostire.

Proiectul finantat de BRD Groupe Société Générale a inceput in luna august a acestui an si se va termina in anul 2013.