Stiri / Cu doar 2% putem schimba destine!
23 martie 2012

2proc4destiny

Sa nu va imaginati ca vreo singura persoana dintre adultii strazii si-a dorit vreodata sa doarma in canale sau pe bancile din parcuri. Aici i-a adus viata! Iar unii dintre ei nu au mai stiut cum sa iasa din aceasta situatie.

80% dintre barbatii care ajung sa traiasca in strada si-au cedat drepturile asupra apartamentului in favoarea copiilor, batranii au fost victimele inselatoriilor imobiliare, tinerele mame au fost nevoite sa fuga de violenta de-acasa, iar unii tineri au parasit casele parintesti din cauza abuzurilor domestice.

Odata ajunsi in starea de degradare fizica, numai dupa cateva zile de stat in strada, unii dintre ei au apelat la institutiile statului pentru ajutor si consiliere, insa, din cauza birocratiei, s-au intors de unde au plecat.

Din pacate, aproximativ 300 de persoane din populatia adulta fara adapost mor in fiecare an, mai ales in sezonul rece, din cauza temperaturilor scazute sau din cauza degradarii fizice in care ajung.

Asistentii sociali de pe Echipele Mobile si de la Cabinetul Medico-Psiho-Social ale Samusocial din Romania cunosc povestile a aproximativ 4414 de persoane adulte fara adapost dintre cele 5000 inregistrate in Bucuresti. Si in fiecare zi incearca sa ii ajute pe fiecare dintre ei. Fie sa isi dobandeasca actele de identitate, fie sa aplice pentru dosarul de pensie pentru ca au indeplinit varsta legala, fie sa-si dobandeasca actele de munca pentru a-si gasi un loc de munca, sau chiar sa-i insoteasca si sa le faciliteze accesul in institutiile medicale pentru a beneficia de ingrijiri de specialitate.

Prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit, organizatia noastra, singura din Bucuresti care le ofera asistenta medicala, sociala, consiliere psihologica sau consultatii psihiatrice, poate salva in continuare vieti!

Trebuie doar sa completati fromularul 230 pe care il gasiti pe site-ul nostru insotit de instructiunile de completare ! Din acel moment puteti spune că ati ajutat la salvarea vietii unui om!