Stiri / Premiul I la Gala Societatii Civile!
4 iunie 2013

gala-societatii-civile_03-06-2013

In cadrul Galei Societatii Civile 2013, editia a XIa, Samusocial din Romania a castigat premiul I la sectiunea “Incluziune Sociala” cu proiectul “Atelier Ocupational pentru Persoanele Adulte fara Adapost”.

Premiul obtinut a insemnat pentru Samusocial din Romania recunoasterea efortului depus de intreaga echipa formata din asistenti sociali, medici, consilier ocupational, psiholog si psihiatru, pentru reinsertia adultilor strazii pe piata muncii si transformarea lor in persoane active si responsabile.

Echipa proiectului “Atelier Ocupational pentru Persoanele Adulte fara Adapost” ii ajuta sa se reabiliteze din punct de vedere social si medical – ii ajuta sa-si recapete actele de identitate, actele de munca sau de studii, dosare sociale, ii directioneaza si ii acompaniaza la institutii medicale in functie de diagnostic, intermediaza legatura dintre angajator si angajat, ii invata sa isi faca CV-ul, cum sa vorbeasca la telefon cu angajatorul si cum sa se prezinte la un interviu.

Proiectul “Atelier Ocupational pentru Persoanele Adulte fara Adapost” a fost lansat in anul 2011 cu finantare din partea Fundatiei Soros, pentru o perioada de 12 luni. Pe parcurs, proiectul a beneficiat de suportul financiar din partea mai multor companii cum ar fi BRD – Groupe Société Générale, Fundatia Internationala Carrefour si DB Schenker.