Stiri / Samusocial din Romania invitata la Gala United Way
18 mai 2010

In cadrul galei anuale a United Way, ce a avut loc marti, 18 mai, au fost premiate companiile, organizatiile si voluntarii care, prin implicarea lor, au reusit sa schimbe in bine viata celor de langa ei in anul 2009. La Gala United Way a fost invitata Sabina Nicolae, Directorul Executiv al Samusocial din Romania, precum si personalitati din lumea politica, de afaceri, sociala, ambasadori si diplomati.

“Este important ca mediul privat care sustine in diferite moduri anumite proiecte sociale sa fie premiat, deoarece efortul lor este apreciat inca odata, in mod public, atat de celelalte companii private, cat si de mediul asociativ. In plus, organizatiile neguvernamentale care desfasoara proiecte sociale si care incearca sa schimbe viata publicului sau tinta sunt incurajate sa creada in companii care au programe de responsabilitate sociala si se pot baza in continuare pe sprijinul lor. Si pentru organizatia noastra este important sa retinem ca putem sa colaboram cu companiile private care inteleg importanta implicarii lor pentru imbunatatirea vietii adultilor strazii, pentru ca, incet-incet, sa ne atingem obiectivele propuse, respectiv scaderea numarului de persoane fara adapost din Bucuresti si ameliorarea calitatii vietii”, Sabina Nicolae, Directorul Executiv al Samusocial din Romania.

Pe parcursul anului 2009, datorita sustinerii partenerilor sai, United Way a sprijinit peste 5.000 de persoane sa aiba o viata mai buna:

1.300 de copii ce provin din familii cu grave probleme economice au primit educatie, rechizite, asistenta psihologica, si au beneficiat de asistenta pentru integrare in scoala si socializare.

1.200 de persoane fara adapost, oameni ai strazii, au primit mancare, asistenta medicala si sociala, pentru a obtine acte de identitate, precum si drepturile ce li se cuvin prin lege (alocatii pentru cresterea copilului, venit minim garantat, pensie, acces la un medic de familie, s.a.m.d.).

2.300 de copii si adulti ce sufera de boli grave (cancer, SIDA, tuberculoza) au primit ingrijire la domiciliu sau in sistem spitalicesc, ajutor material, medical, social si spiritual.

200 de varstnici au primit sustinere materiala, medicala si sociala.