Stiri / Samusocial din Romania participa la editia a II-a a Targului National de Economie Sociala
10 octombrie 2011

targ-economie-sociala

Samusocial din Romania participa in perioada 12 – 14 octombrie, pentru prima oara, la Targului National de Economie Sociala, editia a II-a organizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).

Targul aduce in centrul orasului 50 de intreprinderi romanesti de economie sociala, cooperative, institutii de micro-finantare, furnizori de servicii sociale si altele, organizatii active in productia si distributia de bunuri, cu si fara componente de incluziune sociala, in scopul promovarii acestora.

Acest eveniment este cea mai buna ocazie sa aflam ce sunt intreprinderile de economie sociala, cu ce se ocupa, cu cine lucreaza si care este rolul lor in dezvoltarea comunitatilor din punct de vedere economic, dar si din perspectiva integrarii sociale.

Samusocial din Romania va prezenta in cadrul Targului cel mai nou proiect de reinsertie socio-profesionala “Atelierul ocupational pentru persoane adulte fara adapost”, finantat de Fundatia Soros. Proiectul isi propune sa amelioreze sansele de reinsertie sociala pentru oamenii strazii care isi doresc acest lucru, prin asistenta specifica: consiliere psihologica, participare la ateliere ocupationale care implica participarea intr-un program de munca de cateva ore pe zi, productia unor obiecte (de exemplu obiecte decorative mici), respectiv evaluarea muncii.

Pentru vizitarea targului, accesul publicului larg va fi gratuit.