Stiri / Studiul indicatorilor de sanatate mintala,
o unealta in ajutorarea persoanelor adulte fara adapost
din Bucuresti – 25 noiembrie 2009

Samusocial din Romania lanseaza joi, 26 noiembrie 2009, la ora 10.00, „Studiului indicatorilor de sanatate mintala in randul populatiei fara adapost din Bucuresti”. Evenimentul va avea loc la Rin Grand Hotel din Bucuresti, sala Luxembourg.

Informatiile cuprinse in “Studiul indicatorilor de sanatate mintala in randul populatiei fara adapost” au fost culese de catre Echipa Mobila Psihiatrica in perioada decembrie 2008 – noiembrie 2009 si prezinta situatia actuala, necesitatea interventiei pentru publicul tinta, strategia de interventie in regim de urgenta, publicul tinta si specificul sau, activitatea echipei mobile psihiatrice si rezultatele obtinute.

Echipa Mobila Psihiatrica este un dispozitiv de urgenta ce are drept scop identificarea persoanelor adulte fara adapost cu probleme de sanatate mintala din Bucuresti si oferirea de consultatii si tratament chiar in strada. In functie de diagnostic, medicul psihiatru decide asupra schemei de tratament si monitorizare a pacientilor. Echipa functioneaza zilnic, timp de 6 ore, actionand pe raza intregului Bucuresti.