Stiri / Ziua Portilor Deschise ale Ateliere fara Frontiere,
eveniment sprijinit de Samusocial din Romania – 1 aprilie 2010

Samusocial din Romania a participat miercuri, 31 martie, la Ziua Portilor Deschise, eveniment organizat de Ateliere Fara Frontiere Romania. Datorita parteneriatului pe care cele doua organizatii neguvernamentale il desfasora impreuna, Samusocial din Romania a dorit sa sprijine aceasta iniativa si sa evidentieze importanta proiectului de insertie socio-profesionala a persoanelor adulte fara adapost atat din punct de vedere social, cat si din punct de vedere economic.

Sabina Nicolae, Director Exectiv Samusocial din Romania: “Suntem alaturi de organizatia Ateliere fara Frontiere, deoarece, prin acest proiect pe care il derulam impreuna ne-am propus sa devenim un exemplu de bune practici atat in ceea ce priveste activitatea sociala si oferirea unei sanse reale a acestor oameni in dificultate, cat si in ceea ce priveste activitatea economica, de colectare, reciclare si refolosire a materialelor poluante, pentru a ne asigura un viitor mai curat. Ne dorim sa fim un exemplu de urmat pentru cat mai multe companii, institutii sau ONG-uri din Romania.”

Ziua Portilor Deschise marcheaza debutul campaniei de colectare a materialelor IT&C uzate de la companii si institutii si lansarea activitatii de economie sociala. Obiectivul acestei campanii este atragerea atentiei persoanelor de decizie din companii si institutii asupra echipamentelor IT&C uzate, ramase fara utilitate, care pot insa avea o viata noua in comunitate.

Raluca Gheorlan, Director Executiv, Ateliere Fara Frontiere: „Prin aceasta noua campanie dorim sa evidentiem utilitatea echipamentelor IT&C uzate din companii, ce pot fi reconditionate de noi si utilizate de ONG-uri, scoli, centre de plasament, persoane din categorii sociale defavorizate. Lupta impotriva risipei si cea pentru pastrarea mediului curat constituie astfel o activitate economica pentru insertia socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate si in acelasi timp raspunde unei nevoi din comunitate: accesul la unealta informatica ca factor de educatie si integrare.”

Alaturi de parteneri de incredere precum Microsoft, Blancco, Ecotic si Ambasada Olandei si impreuna cu numerosi invitati din companii publice sau private si alte ONG-uri care au sprijinit acest proiect inca de la lansare – GDF Suez, Fidesco, IPSO, Groupama, DGASPC sau Crucea Rosie – organizatia Ateliere fara Frontiere a prezentat rezultatele obtinute in anul 2009 prin activitatea de colectare si de donare a materialului informatic.

Astfel, in cadrul proiectului “Atelier de insertie socio-profesionala” asociatia a colectat 500 unitati centrale si 800 monitoare si a donat catre 71 de ONG-uri, prin intermediul proiectului ASSOCLIC, peste 410 de calculatoare la care s-au adaugat 51 de imprimante.

Pentru anul 2010, prin activitatea de colectare, asociatia isi propune sa stranga de la cat mai multe companii publice si private 2.500 de unitati centrale si 5.000 de monitoare, dintre care peste 1.000 de unitati centrale sa fie reconditionate. Tot pentru acest an, se urmareste dotarea a 100 de ONG-uri cu 600 calculatoare si astfel atingerea unui target de peste 3.000 de copii si tineri defavorizati.

cine e de vinacine e de vinacine e de vinacine e de vina