Stiri / Campanie “Zilele Sperantei” (video)
10 ianuarie 2013

Ii observam zilnic la gurile de metrou, in gari, piete, parcuri, sub poduri sau hoinarind pur si simplu pe strada, implorand mila trecatorilor grabiti si deranjand prin simpla lor prezenta.

Cand temperatura ajunge la -10oC, aflam despre decesul unora dintre ei. Unii au ales sa traiasca astfel, in timp ce altii au fost obligati de imprejurari sa adopte acest mod de viata. Si pentru unii si pentru ceilalti, strada este locul caruia ii spunacasa. Stigmatizati adesea, numiti „boschetari”, oamenii strazii tremura de frig iarna si se sufoca vara, isi cara mereu in spate putinele haine pe care le au si dorm sub cerul liber.

Pentru oamenii strazii stirile despre vreme sunt mai mult decat o informatie in functie de care se imbraca mai gros sau mai subtire. Pentru ei, cateva grade celsius in plus echivaleaza cu supravietuirea.

Incepand de luni, 14 ianuarie, Prima TV da startul campaniei Zilele Sperantei si va invita sa-i urmariti, timp de o saptamana, rubrica meteo prin ochii lor. Aflati-le povestile si cum ii puteti ajuta in fiecare seara la Focus 18, in cadrul rubricii Tema Saptamanii. Livia Graur si Lili Braga, prezentatoarele rubricii Meteo de la Prima TV, ii vor indruma pe toata durata campaniei.

Zilele Sperantei este o campanie Focus, pentru Fundatia Samusocial, sustinuta de Saatchi and Saatchi PR si Newcast, divizie Zenith Romania, si face parte dintr-un proiect international.

Nu pierdeti povestile impresionante ale unor oameni ai strazii, din 14 ianuarie, de la ora 18:00, la Focus.