Stiri / Gazeta Strazii, primul ziar scris de adultii strazii
2 mai 2011

gazeta

Din aceasta luna Samusocial din Romania este mandra sa va prezinte primul ziar scris de adultii strazii, respectiv de beneficiarii sai.

“Gazeta Strazii” este prima publicatie din Bucuresti care insumeaza articolele si povestile de viata spuse direct de persoanele adulte fara adapost, beneficiari ai serviciilor Samusocial din Romania. In cadrul Grupului Ocupational organizat in cadrul Cabinetului medico-psiho-social, cei care au raspuns pozitiv acestei initiative impartasesc din experientele de pana acum, isi amintesc de greutatile sau bucuriile din strada, de experientele placute sau mai putin placute prin care au fost nevoiti sa treaca.

Sabina Nicolae, Director Executiv Samusocial din Romania: “Sunt foarte mandra de munca si de talentul celor cativa beneficiari ai Samusocial din Romania care au scris cu mult suflet si daruire articolele care fac acest nr.1 al ziarului nostru. Sunt foarte mandra de colegii mei care au lucrat zile multe cu acesti beneficiari dar si cu ceilalti cateva mii pe care noi, Samusocial, ii avem in baza de date si carora le oferim servicii sociale, medicale si psihologice. Incercam, cu acest demers, sa va convingem si altfel, ca toti oamenii merita o a doua sansa si va aducem alaturi de noi in demersul nostru de a le oferi aceasta a doua sansa.”

Primul numar gratuit al “Gazetei Strazii” a ajuns la publicul larg cu ajutorul Carrefour Romania care a avut amabilitatea de a distribui ziarul tuturor celor care au trecut pe la casele fiecarui magazin din Bucuresti.