Andrada Radu – voluntar

AR-leading

La inceput am fost destul de emotionata, nu stiam la ce sa ma astept. Imi era putin frica ca poate sunt agresivi. Insa am vorbit despre cum se desfasoara activitatea cu reprezentantii Echipei Mobile si mi-am dat seama ca nu am motive de ingrijorare. Pe parcursul serii am ramas profund impresionata de cat de multa incredere au oamenii de pe strada in oamenii de la Samusocial. Iar faptul ca am descoperit adulti noi, cu care Echipa Mobila nu mai interactionase niciodata mi-a dat ocazia sa inteleg cum se desfasoara procesul, cum se castiga increderea acestor oameni ca sa ii putem ajuta cu o supa calda si cateva haine. M-a impresionat si emotionat caldura, respectul, empatia, bunatatea cu care Lidia, Mihai si Bogdan ii tratau pe acesti oameni. Oameni care erau atat de bucurosi ca ne pasa de ei si de cum traiesc ei si ca le-am dat o supa calda si o bluza curata.

Oameni pe care i-a bucurat un pachet de biscuiti. Am ramas extrem de surprinsa ca oamenii care ii stiau de mai demult pe reprezentantii Samusocial veneau cu drag catre noi si erau cu adevarat fericiti ca au ajuns iar la ei. Si m-a impresionat foarte mult faptul ca Samusocial ii sprijina si sa evolueze pe cei care isi doresc acest lucru.

Pentru mine, personal, am fost o adevarata lectie de viata. Am vazut intre oamenii de la Samusocial si adultii strazii o relatie care se bazeaza pe respect reciproc si bunavointa, o relatie care se dezvolta in timp si in care ambele parti sunt fericite cand ii vad pe ceilalti. Iar adultii de pe strada… mi s-au parut calzi si buni. A fost o experienta cu adevarat emotionanta, care m-a facut sa inteleg ca putem cu adevarat sa contribuim si sa ajutam pe cei din jurul nostru si sa le aducem un zambet de bucurie pe chipuri.


Multumesc Echipei Mobile de la Samusocial pentru aceasta experienta inedita!