Blog / A scapat de amputare, urmeaza sa fie reintegrat social

monenciu

In urma unui accident de masina, s-a ales cu o fractura la soldul strang. Din salariul pe care il avea nu si-a putut permite cumpararea unuia nou care costa in jur de 1000 de euro. Astfel, dupa o perioada mai mare de spitalizare, fara posibilitatea de a mai fi apt de munca, Dl Monenciu si-a pierdut locul de munca.

Din 2011 a stat in strada asteptand un ajutor.

Ajutorul a venit din partea echipe mobile Samusocial din Romania care l-a dus de urgenta la spital si a avut grija sa urmeze un tratament medicamentos permanent. Dupa stabilizarea conditiei medicale si interventia echipei de asistenti sociali din cadrul Centrului medico-psiho-social al Samusocial din Romania, Dl Monenciu a obtinut o carte de identitate provizorie, act in baza caruia a putut fi primit la adapostul Dobroiesti.

In luna decembrie 2012, cu sprijinul unui medic care s-a arata impresionat de povestea lui, Dl Monenciu a fost internat in spital in vederea unei interventii chirurgicale. In urma unor investigatii amanuntite a reiesit ca starea de sanatate a pacientului era mult mai grava: singurele variante viabile erau fie amputarea piciorului stang, fie inlocuirea soldului cu o proteza ce ajungea la valoarea de 1050 euro.

Odata cu vizita de schimb de experienta a catorva asistenti sociali olandezi, reprezentanti ai Fundatiei Altrecht din Utrech, Olanda, Samusocial din Romania le-a facut cunoscut cazul Dlui Monenciu, care a fost ajutat de acestia cu o donatie in bani ce asigura contravaloarea protezei necesare interventiei chirurgicale, respectiv 1050 de euro. In data de 9 Ianuarie 2013, domnul Monenciu a fost operat cu succes.

In aceasta perioada, Dl Monenciu este in faza de recuperare medicala, insa echipa mobila de noapte are in vedere monitorizarea medicala regulata a beneficiarului, urmand ca dupa perioada de necesara de recuperare sa se aiba in vedere integrarea socio-profesionala in cadrul centrului medico-psiho-social al Samusocial din Romania.