Blog / Impreuna pentru cei necajiti

impreuna-28-11-2013

Totul a pornit de la un articol dintr-un ziar care relata povestea trista a unei familii ramasa pe drumuri cu trei copii bolnavi. Mergand pe firul povestii, am aflat astfel ca Samusocial din Romania avea acest caz in evidenta alaturi de alte zeci de persoane fara adapost si ca exista oameni inimosi care doneaza fiecare ce poate.

Am lansat mesajul catre colegii din Compania Nationala Imprimeria Nationala SA cu gandul de a colecta haine si incaltaminte pentru ca sa le venim in ajutor celor amarati odata cu venirea iernii.

Am intitulat campania „Impreuna pentru cei necajiti”. Imediat ce am avut acordul managementului de a initia acest proiect, am pus la punct impreuna cu colegii de la Serviciul Administrativ organizarea modului de colectare si transport. Am alocat campaniei 3 zile, in care cei ce voiau sa doneze lucruri o puteau face la un depozit din curtea companiei.
Aveam emotii, nu pentru ca m-as fi indoit de colegi, ci pentru ca era pentru prima oara cand desfasuram o astfel de actiune la nivel de organizatie, intr-o companie de stat. Am primit mail-uri de incurajare, iar unii dintre colegi pregatisera deja sacose cu lucruri chiar inainte de a demara actiunea. Atunci am stiut ca vom reusi. Pe parcursul celor 3 zile s-au colectat 47 de sacose si saci cu haine si incaltaminte.
Pe data de 21 noiembrie le-am tranportat la sediul Samusocial din Sos. Grozavesti nr. 82Bis, Sector 6.

De ce am ales organizatia Samusocial? Pentru ca este printre putinele ong-uri care are programe de integrare a persoanelor fara adapost si pentru ca este foarte activa. Am aflat ca lucrurile au fost impartite si deja cateva suflete se incalzesc in hainele si incaltamintea primite de la angajatii Imprimeriei Nationale.
Pentru luna decembrie pregatim o campanie de colectare de jucarii si dulciuri pentru Craciun. Sper ca va fi la fel de reusita si ca vom face din astfel de actiuni o traditie. (Actiunile sunt popularizate si in publicatia interna a companiei)

Corina Ozon
Sef Serviciu Relatii Publice&Comunicare, CN IMPRIMERIA NATIONALA SA