Stiri / Cu doar 2% putem schimba destine!
16 martie 2011

putem-schimba-destine

O data la fiecare 4 ani populatia adultilor strazii se innoieste cu tinerii adulti ai strazii, cei dezinstitutionalizati dar fara solutie de viata. La atingerea majoratului sunt condamnati sa locuiasca in strada. Noi incercam sa-i ajutam si sa ii integram in proiectul nostru de insertie socio-profesionala. Incercam sa le gasim un loc de munca pentru a-i scoate din strada.
Din pacate, aproximativ 300 de persoane din populatia adulta fara adapost mor in fiecare an, mai ales in sezonul rece, din cauza temeperaturilor scazute, sau din cauza degradarii fizice in care ajung.

Asistentii sociali de pe Echipele Mobile si de la Cabinetul medico-psiho-social ale Samusocial din Romania cunosc povestile a aproximativ 3600 de persoane adulte fara adapost dintre cele 5000 inregistrate in Bucuresti. Si in fiecare zi incearca sa ii ajute pe fiecare dintre ei. Fie sa isi dobandeasca actele de identitate, fie sa aplice pentru dosarul de pensie pentru ca au indeplinit varsta legala, fie sa-si dobandeasca actele de munca pentru a-si gasi un loc de munca, sau chiar sa-i insoteasca si sa le faciliteze accesul in institutiile medicale pentru a beneficia de ingrijiri de specialitate.

Prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe venit, organizatia noastra, singura din Bucuresti care le ofera asistenta medicala, sociala, consiliere psihologica sau consultatii psihiatrice, poate salva in continuare vieti!

Trebuie doar sa completati fromularul 230 pe care il gasiti în pagina “Doar 2%” a site-ului SamusocialdinRomania
Din acel moment puteti spune că ati ajutat la salvarea vietii unui om!