Stiri / Premiul I la Gala Societatii Civile 2011
14 iunie 2011

gsc-2011

Samusocial din Romania a castigat locul I la Gala Societatii Civile in cadrul sectiunii Incluziune Sociala, cu proiectul “Atelier de insertiune”.
Proiectul inscris in aceasta categorie, respectiv “Atelier de insertiune”, este in cel de-al 3lea an de implementare alaturi de partenerul sau Ateliere fara Frontiere, si co-finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, din Fondul Social European.




Urmariti clipul de prezentare al proiectului “Atelier de Insertiune”.

Lansat in premiera in Romania, proiectul consta in angajarea, cu contract si carte de munca pe perioada determinata, cu posibilitate de prelungire, a persoanelor adulte fara adapost cu scopul de a le oferi un imbold in relansarea vietii sociale si recastigarea increderii in sine. Problemele urgente ale persoanelor angajate – adapost, acte de identitate – sunt rezolvate, in colaborare, de echipele celor doua Asociatii partenere in proiect. Ca salariati in Atelierul de Reinsertie, persoanele adulte fara adapost primesc un salariu suficient pentru a le acoperi o mica chirie si cheltuieli de intretinere, astfel incat sa isi doreasca ulterior sa paraseasca acest loc de munca pentru unul mai bine platit.


Urmariti festivitatea de premiere a Samusocial din Romania in cadrul Galei Societatii Civile:

Rezultatele proiectului :

– Nr. persoanelor dezavantajate sprijinite – 1073
– Nr. locurilor de munca create de structurile economiei sociale – 7 in exterior si 35 in interior
– Au fost selectate 1208 persoane adulte fara adapost pentru a fi incluse in proiect
– 1208 persoane adulte fara adapost au primit consiliere sociala pentru insertie socio-profesionala.
– 302 persoane au primit consiliere psihologica in vederea reinsertiei profesionale.
– 142 de persoane adulte fara adapost beneficiaza de asistenta in vederea obtinerii actelor necesare angajarii (acte de identitate, analize medicale, recomandari, copii ale documentelor de studii acolo unde exista, etc).
– 4485 de interventii medicale care au ca scop ameliorarea starii de sanatate a beneficiarilor astfel incat sa nu abandoneze procesul de reinsertie socio-profesionala din motive medicale.
– 6064 de interventii sociale pentru rezolvarea problemelor sociale care impiedica persoanele fara adapost sa obtina un loc de munca (lipsa unui domiciliu stabil, acces dificil la spatiu de igienizare, hrana improprie, etc)
– 23 de persoane adulte fara adapost implicate in proiect cu contract de reisertie profesionala care dobandesc o calificare.
– 36 persoane adulte fara adapost implicate in programe de dezvoltare a competentelor TIC
– 11 locuri de munca in economia reala mediate