Stiri / Responsabilitatea sociala franco-romana,
in noua Europa! 6 octombrie 2009

Organizatiile partenere PARADA, Samusocial din Romania si Ateliere fara Frontiere, in parteneriat cu Ambasada Frantei in Romania si CCIFER, cu sprijinul Fondului Social European, organizeaza marti 6 octombrie 2009, la Institutul Francez din Bucuresti, prima editie a seminarului de “Responsabilitate sociala franco-romana, in noua Europa”.

La eveniment sunt invitati responsabilii companiilor franceze si ai institutiilor romanesti si europene, pentru a face schimb de informatii despre strategii, modurile de operare, nevoi si cazuri practice de proiecte de solidaritate realizate in parteneriatul ONG – public – privat, cu preocupare pentru dezvoltarea durabila.

O atentie deosebita va fi acordata problematicii integrarii socio-profesionale a persoanelor aflate in situate de excludere.

Deschiderea seminarului va fi facuta de Excelenta Sa Domnul Ambasador al Frantei in Romania si de Domnul Presedinte al Fundatiei PARADA.

In cadrul seminarului, vor fi organizate discutii in cadrul a doua mese rotunde, discutii ce vor aborda probleme referitoare la reflectia strategica asupra responsabilitatii sociale, pentru a comunica si a intelege mai bine nevoile si strategiile partilor implicate.

Cateva dintre temele de discutie: “Metodologie: criterii de selectie, parghii de decizie asupra proiectelor de responsabilitate sociala”, “Programe de implicare a angajatilor: voluntariat, sponsorizare prin competente profesionale”, “Co-finantarea proiectelor sustinute din fonduri publice/Fondul Social European”, “Modalitati de integrare in cadrul firmelor a persoanelor aflate in dificultate”.

Concluziile discutiilor de la mesele rotunde vor concretiza un plan de actiune, astfel incat, companiile publice si private, precum si ONG-urile, isi vor adapta proiectele in functie de nevoile de responsabilitate sociala actuale.

Seminarul nu se va termina inainte de desfasurarea ceremoniei de inmanare pentru 22 de asociatii laureate in cadrul apelului la proiecte Assoclic, ce for fi dotate cu 156 calculatoare revalorizate de atelierul de re-insertie din Bucuresti. Iar la final, va fi proiectat filmul PA-RA-DA, urmat de cocktail-ul de incheiere a evenimentului, oferit de Ambasada Frantei in Romania.

audio descarca seminar responsabilitate sociala (16.8Mb)