Stiri / Samusocial din Romania ajuta copiii din strada sa mearga la scoala
16 septembrie 2013

samusocialajuta-copiii-din-strada-sa-mearga-la-scoala

Samusocial din Romania ajuta peste 70 de copii ce provin din familiile care locuiesc in strada sa mearga la scoala, printr-un proiect sustinut si finantat de United Way Romania.

In cadrul proiectului Echipele Mobile ale Samusocial identifica in strada familiile cu copii pentru a le oferi consilierea sociala in ceea ce priveste drepturile pe care le au, precum si pentru a realiza un recensamant privind numarul exact de copii care apartin acestor familii fara adapost care traiesc in strada.

Odata identificati de catre Echipele Mobile, copiii si familiile din care provin sunt referiti catre asistentii sociali si medicii din cadrul Cabinetului medico-psiho-social al Samusocial unde li se ofera asistenta sociala si medicala necesara, sunt ajutati in vederea obtinerii certificatelor de nastere pentru minorii care nu au fost inregistrati, li se intocmesc planuri individuale, sunt ajutati in vederea rezolvarii situatiei locative.

Pentru copiii care au atins varsta scolara asistentii sociali se ocupa de inscrierea efectiva in sistemul educational. Cei care sunt deja inscrisi sunt sustinuti cu uniforme si rechizite. Pentru copiii de varsta prescolara, asistentii sociali deruleaza actiuni in vederea inscrierii la crese sau gradinite aflate in proximitatea locului de adapostire.

In cadrul proiectului, Samusocial din Romania le ofera copiilor hrana, lapte, produse de igienizare, scutece, sau suporta plata taxelor pentru inregistrarea tardiva a copiilor, le ofera rechizite scolare, caiete, ghiozdane, imbracaminte, incaltaminte.

Proiectul se desfasoara pe o perioada de 12 luni si are drept obiectiv sprijinirea familiilor cu copii aflate in strada, in vederea reintegrarii lor sociale prin pastrarea nucleului familial, atata vreme cat familia nu pune in pericol copilul, si asigurarea accesului la educatie pentru cei mici.