Afilieri

feantsaFEANTSA – Federaţia Europeană a organizaţii naţionale ce lucreaza cu persoanele adulte fara adăpost este o umbrelă a organizatiilor non-profit ce participa sau contribuie la lupta impotriva acestui fenomen din Europa. Obiectivul federatiei este de a preveni şi reduce sărăcia şi excluderea socială a persoanelor ameninţate sau care se afla deja in situatia de a trai in strada, prin incurajarea si facilitarea cooperării pentru toţi actorii relevanţi in lupta cu lipsa adăpostului, din Europa.

 

smesSMES EU – Organizatia pentru Sanatate Mintala si Excluziune Sociala este o retea europeana constituita ca o asociatie internationala non profit ce are drept public tinta persoanele fara adapost cu probleme de sanatate mintala si sociala. Scopul organizatiei este de a actiona in eliminarea excluderii din punct de vedere social a persoanelor fara adapost care sufera de probleme mentale.

 
 

rhrnRHNR ROMANIA – Romania Harm Reduction Network este o politică de sănătate publică ce vizează reducerea consecinţelot negative asociate consumului de substanţe psihoactive legale sau ilegale. În acelaşi timp, harm reduction este un set de strategii care urmăresc reducerea consecinţelor negative ale consumului de droguri prin intermediul unui spectru de metode ce pornesc de la reducerea riscurilor asociate consumului de droguri şi se încheie consumul controlat sau abstinenţa. Intervenţiile de reducere a riscurilor se adresează consumatorilor de droguri şi comportamentelor lor de consum.