Misiune, valori, principii

Misiunea noastra

SamusocialdinRomania (Serviciul de Ajutor Mobil de Urgenta), asociatie de drept romanesc, este un dispozitiv de interventie de urgenta care vine in intampinarea persoanelor celor mai desocializate care au fost reduse la stadiul de simpla supravietuire, caci au devenit “victime” care nu mai pot si nici nu mai stiu cum sa beneficieze de ajutoarele de drept comun.

Samusocial este o metodologie de asistenta pentru cele mai excluse persoane din marile orase imaginata de Doctorul Xavier Emmanuelli. Dupa ce a fondat Médecins Sans Frontières si Samusocial din Paris in 1993, in 2001 el a fondat Samusocial International cu scopul de a dezvolta acest sistem de asistenta in lume. La ora actuala sunt 10 Samusocial-uri care s-au dezvoltat pe 4 continente.

Principii si valori

Toate interventiile pe care le desfasuram respecta urmatoarele trei principii:

  • Ubicuitate: echipele mobile ies in intampinarea exclusilor in tot orasul

  • Pluridisciplinaritate: echipele noastre sunt constituite din ingrijitori, asistenti sociali si profesionisti pentru a oferi un ajutor global

  • Permanenta: echipele mobile asigura asistenta celor mai defavorizati atunci cand institutiile sunt inchise: noaptea

Principiile noastre se inscriu in filosofia Declaratiei Universale a Drepturilor Omului : Demnitate, Solidaritate si Drepturi Civice.