Caz: Lucica Corina Mihut

Lucica M. nu mai are putere sa lupte! Are nevoie de ajutor!

Lucica.Mihut

Lucica M a trecut prin numeroase greutati ale vietii. La cei 59 ani, Lucica este diagnosticata cu TBC pulmonar cronic, supuratie bronhopulmonara, insuficienta respiratorie, casexie (stare de slabiciune profunda a organismului, legata de o denutritie foarte importanta), sindrom anemic, tulburari afective si de comportament, reumatism cronic degenerativ, gastrita cronica.

Nu mai pe nimeni care sa-i fie familie, toti membrii fiind decedati. In anul 2000, dupa moartea mamei, a pierdut dreptul de a locui in casa inchiriata de la ICRAL. De atunci pana in anul 2011, atunci cand a avut loc spitalizarea la Sanatoriul Sf. Stefan, s-a adapostit in casa fostului concubin care o abuza fizic.

Din 2011 pana in prezent, Lucica a avut drept camin Sanatoriul Sf. Stefan. Dupa externare, s-a vazut in strada si a apelat la serviciile Samusocial pentru ajutor.
Asistentii sociali ai Samusocial au reusit s-o plaseze temporar pe Lucica in sectorul 2, la o alta asociatie partenera, insa nici aici nu mai poate sta mult timp, deoarece trebuie sa cedeze locul unei alte persoane fara adapost care are buletin pe sectorul 2.

Din pacate, ultimul domiciliu din buletin al Lucicai M. a fost in sectorul 4, sector in care nu exista posibilitatea de plasare intr-un adapost, deoarece DGASP S4 nu detine unul. Asadar, dupa aceasta cazare temporara la adapostul din sectorul 2, Lucica risca sa ajunga in strada.

Astfel, nevoia urgenta a Lucicai este adapostirea contra cost intr-un centru pentru persoane dezavantajate. In acest moment, Lucica are nevoie de 350 de lei/luna pentru a trece cu bine peste aceasta perioada, timp in care asistentii sociali ai Samusocial lupta sa-i faca rost de o pensie pe caz de boala, pentru a-si putea achita singura costurile de adapostire.

Cei care pot ajuta sunt rugati sa doneze in contul de mai jos cu specificatia CAZ LUCICA CORINA MIHUT:
Nume client: SAMUSOCIAL din Romania
Cod IBAN: RO93BRDE441SV49929504410
BRD GSG Agentia Carol
CUI: 16050641