Cristian Gheorghe, reporter „Adevarul TV“

adevarul-tv

Intr-o dimineata rasfoind ziarele am vazut un articol despre adultii strazilor si ONG-ul Samusocial . Am accesat site-ul ONG-ului si urmatorul pas a fost sa stabilesc o intalnire cu reprezentantii Samusocial pentru a ma convinge ca informatiile postate pe site sunt reale. O data ajuns la sediu am gasit o ” mana de oameni “ care se straduiau sa-si ajute semenii, oferind consiliere, ajutor medical si nu in ultimul rand suport moral acestor nefericiti ai sortii – Adultii Strazii.
Intreg personalul organizatiei ne-a sprijinit in realizarea acestui material, inclusiv cu cererea mea expresa de a-i insoti la o actiune pe teren pentru a vedea cum interactioneaza echipajul mobil cu oamenii strazii.
Chiar daca toti cei cu care am interactionat la Samusocial au fost foarte prietenosi si ne-au ajutat in demersul nostru, sprijinul oferit de d-na Monica Tautul, PR-ul Samusocial, pentru realizarea reportajului despre Adultii Strazii a fost substantial.
Am fost impresionat de dramele celor pe care i-am intalnit si de faptul ca acestia provin din diferite medii sociale. Am trait cu falsa impresie ca aceste persoane provin din familii dezorganizate si fara posibilitati. Iin urma realizarii reportajului, am aflat ca in ultimii 3 ani multe persoane cu studii superioare au ingrosat randurile celor fara adapost .

Proiectele organizatiei sunt coerente si adaptate nevoilor oamenilor strazii . Problema este ce vor face mai departe si cum vor fi integrati sau reintegrati de societate acesti oameni ? Ar mai trebui programe care sa continue ce fac cei de la Samusocial, poate institutiile statului ar trebui sa colaboreze mai strins cu acest tip de ONG-uri.
Daca am fost impresionat de ceva ? Am fost impresionat de resemnarea acestor persoane si faptul ca nu asteapta nimic de la nimeni.
O problema la care nu cred ca se gindesc prea multi este ca acesti oameni nu dispar, din contra se inmultesc pe zi ce trece. Tocmai de aceea consider ca ar trebui ca Ong-urile care se ocupa de astfel de cazuri sa devina mult mai vizibile!