Maria Niculescu, redactor „Business Woman“

maria-niculescu

1. De unde ati aflat de Samusocial?

Cunosteam de cativa ani misiunea Samusocial, insa prima intalnire cu Sabina Nicolae, directorul executiv al acesteia, mediata cu mult profesionalism de Monica Tautul, PR managerul organizatiei, mi-a dezvaluit o zona greu sesizabila cu ochiul liber a lumii acesteia in care cu totii speram ca fiecare zi care trece sa ne intampine c-un “bun venit!”, un spatiu care pentru mine a insemnat de atunci “lumea Samusocial”. Atunci am aflat cu adevarat de Samusocial si am incercat sa facem cunoscut in paginile revistei Business Woman dialogul nostru despre oameni: oameni carora nu le este teama sa le intinda o mana altor oameni si oameni care cu greu mai pot pretui viata fara sprijinul semenilor.

2. Cum s-a desfasurat colaborarea cu organizatia?
Atitudinea deschisa si abordarea directa sunt, cred eu, cei mai importanti vectori ai colaborarii noastre. Specificul activitatilor desfasurate de organizatie impune preocuparea permanenta a mesagerilor sai pentru apararea intereselor beneficiarilor serviciilor oferite, si de aceea, relatia noastra de colaborare s-a construit pe respectul reciproc si pe identificarea, de comun acord, a unor modalitati cat mai bune de transmitere a informatiilor catre publicul larg. Am apreciat de fiecare data maniera detaliata in care au fost expuse informatiile cu privire la activitatile desfasurate de organizatie, precum si interesul pentru dezvoltarea de concepte editoriale diverse, imbogatite de oferirea unor selectii inedite de fotografii.

3. A fost ceva ce v-a impresionat la materialul pe care l-ati realizat?
Fiecare material realizat in colaborare cu Samusocial m-a facut sa ma intreb cum gasesc oamenii care lucreaza in cadrul organizatiei au taria de a-i privi in ochi pe cei a caror casa este strada si a le spune ca maine este o zi pe care merita sa o traiesti.

4. Ce parere aveti despre proiectele organizatiei? Credeti ca au vreun rezultat pozitiv in randul beneficiarilor pe care ii deserveste?
Activitatile desfasurate in cadrul proiectelor Samusocial le redau unor semeni de-ai nostri demnitatea, ce poate fi mai important de-atat? Cu asistenta adecvata pe de o parte si vointa de a depasi neajunsurile vietii pe de alta, impactul pe termen mediu si lung asupra calitatii vietii beneficiarilor ar trebui sa fie unul pozitiv.

5. V-a impresionat ceva la viata beneficiarilor – adultii strazii?
Impresionant este faptul ca multi dintre ei gasesc puterea sa stea alaturi de noi „ceilalti”.