Viviana Ciobanita, redactor “TV CITY”

Viviana-Ciobanita

Despre Samusocial am aflat în urma unei cercetări extinse, întreprinse cu privire la organizațiile non-profit din București. Ceea ce mi-a atras atenția în mod deosebit la asociația Samusocial a fost atelierul ocupațional, pe care îl organizează pentru persoanele defavorizate din București. Subiectul mi s-a părut unul inedit, așa că i-am contactat în vederea realizării unei știri pe TV CITY. Am remarcat, de asemenea, că acest gen de informații se pliază pe profilul televiziunii noastre, întrucât TV CITY descoperă, participă activ, susține și promovează proiectele umanitare ce se desfășoară în Capitală.

După ce am difuzat știrea, numărul mare de vizionări de pe canalul de YouTube TV CITY m-a făcut să mă gândesc la faptul că bucureștenii ar putea fi interesați și în ceea ce privește celelalte activități întreprinse de Samusocial. Următorul pas a fost stabilirea unei întâlniri cu Monica Tăutul, PR Samusocial, care a fost foarte deschisă în ceea ce privește colaborarea cu TV CITY. La sediul lor am întâlnit câțiva oameni cu suflet mare, care se străduiau să-i ajute pe oamenii mai puțin iubiți de soartă din București, oferindu-le sprijin medical, dar mai ales moral.

Împreună cu Monica, am stabilit ca o echipă TV CITY să meargă pe teren cu echipa mobilă. Medicul, asistentul social și șoferul, care formează echipa de noapte, au fost foarte cooperanți: ne-au arătat cum interacționează cu adulții străzii, cum le oferă ajutor, dar mai ales cum știu să fie oameni, astfel că am putut realiza un reportaj mai extins în jurnalul de știri al TV CITY. M-a impresionat în mod deosebit povestea unei persoane defavorizate, care se adăpostea în zona Pieței Domenii. E de necrezut cum un om al străzii, ale căror singure bunuri sunt câteva cărți și o chitară, mai are puterea să zâmbească și, mai mult decât atât, să le aducă și altora o bucurie. L-am rugat să ne cânte ceva la chitară și ne-a cântat. O melodie. Și apoi încă una. Și încă una… M-a mișcat resemnarea pe care am citit-o în ochii lui și faptul că, asemena multora ca el, nu aștepta nimic din partea nimănui.

Cred că organizațiile precum Samusocial ar trebui să fie cunoscute și susținute financiar, pentru că sunt mulți cei care au nevoie de ajutor. E lăudabil efortul lor, dedicarea și pasiunea cu care își fac treaba și se străduiesc să aducă alinare oamenilor stăzii. TV CITY susține astfel de inițiative și le promovează prin mijloacele de comunicare de care dispune.