Echipe mobile

Echipele mobile de ajutor pluri-disciplinare strabat orasul timp de 5 nopti si 2 zile pe saptamana pentru a ajuta persoanele aflate in situatie de mare excludere aflate pe strazile din Bucuresti.

Echipa Mobila de Noapte

Din echipa mobila de noapte fac parte un medic, un asistent social si un sofer. Acestia ies in fiecare noapte, de luni pana joi, intre orele 17.00 si 24.00 pentru a identifica noi cazuri de persoane adulte fara adapost si pentru a le oferi asistenta medicala de urgenta si consiliere psiho-sociala.

Echipele mobile de noapte sunt sprijinite frinanciar de

Fundatia Internationala Carrefour

Fundatia-Internationala-Carrefour

Echipa mobila de zi

Echipa mobila de zi, cu aceeasi structura organizationala – un medic, un asistent social si un sofer – este activa in zilele de luni si joi, intre orele 09.00 si 17.00. Echipa ofera persoanelor adulte fara adapost servicii medicale, in caz de nevoie, precum si servicii de informare si consiliere sociala, iar in anumite cazuri echipa insoteste beneficiarul la institutiile publice si private cu scopul de a intermedia obtinerea actelor de identitate, a ajutorului social, a cantinei sociale sau chiar in obtinerea unui loc de munca. In plus, asistentul social este cel care pastreaza contactul cu beneficiarul care a reusit sa se integreze, sa obtina o pensie medicala sau de limita de varsta, o perioada de 6 luni dupa ce beneficiarul s-a stabilizat. Cand este posibil, ingrijirile medicale (pansament sau tratament) sunt aduse direct in strada.

Echipa mobila psihiatrica

In zilele de luni si marti intre orele 17.00 si 24.00, echipa mobila psihiatrica circula pe strazile din Bucuresti in cautarea beneficiarilor care au nevoie de consultatii si tratamente pentru bolile de care acestia sufera. In functie de diagnostic, medicul psihiatru poate cumpara medicamente psihotrope din farmacii, iar administrarea lor se face sub stricta supraveghere a medicului. Fiecare caz este monitorizat periodic. Asistentul social ce face parte din echipa psihiatrica ofera in plus servicii de consiliere sociala.

Proiect finantat prin Phare

Phare