Proximity Health. Un proiect Erasmus+ pentru cooperare și schimb de bune practici

logo_PH

Proximity Health este un proiect Erasmus+ KA2 (Cooperare pentru inovare și schimb de bune practici). Proximity Health implică 4 parteneri din 4 țări UE: Belgia, Grecia, Italia și România. Aceste patru organizații împărtășesc o experiență de lucru comună în sprijinirea persoanelor fără adăpost și răspunsul la nevoile lor de sănătate.

DE CE este important accesul la servicii de sănătate pentru persoanele fără adăpost?

În ultimii ani, toate țările europene experimentează o creștere puternică a populației care nu are acces la servicii sociale și de sănătate: migranți, consumatori de droguri, persoane fără adăpost, victime ale traficului. Statutul de persoană fără adăpost este tot mai răspândit în fiecare țară din UE. Organizațiile care lucrează pentru a ajuta persoanele aflate în această stare se confruntă cu lipsa oportunităților, cu un număr tot mai mare de persoane fără adăpost și cu scăderea serviciilor publice.

Prin activitățile sale, acest proiect de cooperare își propune să contribuie la:

- consolidarea și actualizarea cunoștințelor și abilităților asistenților sociali angajați în organizațiile partenere.

- îmbunătățirea serviciile de asistență medicală primară, precum și creșterea capacității persoanelor fără adăpost de a accesa serviciile de sănătate ca prim pas către incluziunea socială.

- creșterea capacității de coordonare și colaborare la nivel local (autorități publice, servicii de sănătate, organizații non-guvernamentale) pentru un mai bun răspuns în ceea ce privește nevoile de sănătate și incluziune ale persoanelor fără adăpost.

Website-ul proiectului este disponibil aici.

Organizații partenere:

Cooperativa socială CAT (Italia)

Praxix (Grecia)

Infirmiers de Rue (Belgia)

Samusocial din România

logosbeneficaireserasmusleft_en_1